10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

1. Moon-Landing Hoax

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Bill Kaysing, một nhân viên của Rocketdyne, tuyên bố rằng vụ đổ bộ lên Mặt trăng chỉ là một trò lừa bịp. Ông đã tự xuất bản cuốn sách mang tên "Chúng ta chưa bao giờ đi đến mặt trăng" - "We Never Went to the Moon" vào năm 1976. Mặc dù có khối lượng lớn bằng chứng liên quan đến việc nhân loại đã từ đặt chân lên Mặt trăng, bao gồm một tảng đá Mặt trăng nặng 382 kg, nhưng cho tới nay, vẫn có rất nhiều người còn tranh luận về vấn đề này trên các kênh YouTube và Reddit.

Các giả thuyết cho rằng mọi thứ liên quan đến Chương trình Apollo đều được dàn dựng với sự trợ giúp của các tổ chức quyền lực khác. Những người theo thuyết âm mưu luôn tin rằng NASA đã giả mạo cuộc hạ cánh đầu tiên để giành chiến thắng trong cuộc đua không gian.

2. Thuyết Trái Đất phẳng

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Hiệp hội Flat Earth Society được đặt theo tên của những người theo thuyết âm mưu tin rằng Trái Đất phẳng. Các thành viên của hội này lập luận rằng đường chân trời ngang tầm mắt là minh chứng cho việc Trái Đất thực sự phẳng. Tới nay, đã có sự gia tăng đáng báo động về số lượng người tin vào lý thuyết Trái Đất là một cái đĩa.

Hầu hết những người này đều tin vào thuyết âm mưu hơn là tìm kiếm một mô hình khả thi về Trái Đất phẳng. Một số người tin rằng các cạnh của Trái Đất là những bức tường băng giữ đại dương và Mặt trời chuyển động theo vòng tròn quanh Bắc Cực.

3. The Lost Cosmonaut

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Trước Yuri Gagarin, đã có tin đồn rằng Liên Xô đã thực hiện một số chuyến bay thử nghiệm ra ngoài không gian nhưng không thành công. Thuyết âm mưu về phi hành gia mất tích bắt nguồn từ câu chuyện này, nó được đưa ra sau khi hai nhà điều hành vô tuyến công bố một số tệp âm thanh từ không gian được cho là đã được ghi lại trước chuyến bay đầu tiên đưa con người lên vũ trụ mà chúng ta biết đến ngày nay.

Người ta đồn rằng Liên Xô đã đưa một người lên vũ trụ trước khi sứ mệnh Vostok I đưa Yuri Gagarin lên vũ trụ và quay trở lại thành công. Những người tin vào câu chuyện cho rằng Liên Xô đã quyết định che giấu nhiệm vụ này vì nó không diễn ra đúng như kế hoạch.

Achille và Giovanni Judica-Cordiglia, hai nhà điều hành vô tuyến nghiệp dư đến từ Ý, được cho là đã có tệp âm thanh từ một viên trong nang quay quanh quỹ đạo vài ngày trước khi Gagarin đi vào vũ trụ. Họ đã phát hành bốn tệp âm thanh từ không gian. Một là từ tháng 5 năm 1960 khi một tàu vũ trụ có người lái đi chệch hướng.

Mã thứ hai là từ cùng năm, đó là mã SOS Morse từ một tàu vũ trụ gặp sự cố rời khỏi quỹ đạo, và mã thứ ba là từ một phi hành gia bị ngạt thở đến chết. Kể từ khi hai nhà điều hành vô tuyến này chết, thì cho tới nay vẫn không có khám phá mới nào về điều này và phía Nga cũng không bao giờ đáp lại những tuyên bố này.

4. Căn cứ Mặt Trăng bí mật

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Thuyết âm mưu này dựa trên tiền đề rằng trong Chiến tranh Lạnh giữa Nga và Mỹ, một hoặc cả hai bên đã cân nhắc việc sử dụng mặt tối của Mặt trăng để phô trương lực lượng của mình. Việc NASA không bao giờ quay trở lại Mặt trăng đã làm tăng những suy đoán này theo thời gian.

Những người theo thuyết âm mưu luôn muốn biết thêm về mặt tối của Mặt trăng - mặt không thể nhìn thấy từ Trái Đất. Một số người theo thuyết âm mưu nói rằng trong Chiến tranh Lạnh, để thể hiện quyền lực, các quốc gia như Nga và Mỹ đã thiết lập các căn cứ vũ trụ ở vùng tối của Mặt trăng, thế nhưng cho tới nay, NASA vẫn khẳng định rằng không có sự thật trong những tuyên bố này.

5. Sự kiện Tunguska

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Sự kiện Tunguska là một vụ nổ mạnh hơn cả trăm lần so với quả bom ở Hiroshima, nhưng người ta vẫn chưa hiểu điều gì đã gây ra nó. Ngay cả sau vô số cuộc điều tra về vụ nổ. Sự kiện này vẫn còn là một bí ẩn của thế kỷ 20.

Vào ngày 30 tháng 6 năm 1908, vụ va chạm với tiểu hành tinh được ghi nhận xảy ra ở một vùng xa xôi của Siberia, Nga. Thế nhưng mọi người lại nhanh chóng đưa ra những lời giải thích kỳ quặc nói rằng đó là một tên lửa của Trung Quốc. Một lãnh đạo Đảng Dân chủ Tự do của Nga cho rằng đây là vụ thử vũ khí của Mỹ.

Hầu hết các nhà khoa học tin rằng sự kiện này là do một mảnh sao chổi phát nổ trong khí quyển. Các lý thuyết âm mưu lại cho rằng vụ nổ này là do người ngoài hành tinh, một lỗ đen cực nhỏ lướt qua Trái Đất, thậm chí một số người còn cho rằng đó là một UFO rơi và phát nổ.

Một số giả thuyết cho rằng Nikola Tesla đã thử nghiệm hệ thống truyền dẫn không dây và vô tình gây ra vụ nổ - người ta suy đoán rằng thí nghiệm tia tử thần của Tesla, tập trung vào các hạt cực nhỏ riêng lẻ để tạo ra chùm tia ở khoảng cách rất xa, là nguyên nhân dẫn đến sự kiện này.

6. Đại hồng thủy Nibiru

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

Planet Nine, được cho là lớn hơn Trái Đất bốn lần. Đây là một ứng cử viên khả thi cho trận đại hồng thủy Nibiru, một giả thuyết cho rằng Trái đất sẽ có một cuộc chạm trán thảm khốc với một vật thể hành tinh lớn.

Lý thuyết này không được hỗ trợ bởi bất kỳ bằng chứng khoa học nào, nhưng lý thuyết này đã trở nên phổ biến rộng rãi trong hiện tượng năm 2012.

Nhiều người tin vào lý thuyết này cho rằng NASA đang che đậy bằng chứng trực quan về sự tồn tại của một hành tinh như vậy.


Lịch sự: & nbsp; http: //eresey.com

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

30. Các mặt hàng chủ lực của các chương trình phát thanh cánh hữu ở Mỹ, có những suy đoán gây sốt rằng các hóa chất được phun là một phần của âm mưu rộng lớn hơn liên quan đến cái gọi là trật tự thế giới mới và đang được chỉ đạo bởi các lực lượng bóng tối trong chính phủ. Sự tồn tại của chemtrails đã nhiều lần bị các cơ quan và nhà khoa học liên bang từ chối.– Chemtrailconspiracy theorists believe that some contrails, which consist of ice crystals or water vapor condensed behind aircraft, actually result from chemicals or biological agents being deliberately sprayed at high altitude for some undisclosed purpose. The staple of right-wing radio shows in the US, there is fevered speculation that the chemicals being sprayed are part of a wider plot that involves the so-called New World Order and is being directed by shadowy forces within the government. The existence of chemtrails has been repeatedly denied by federal agencies and scientist.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

29. Sự nóng lên toàn cầu là một trò lừa bịp & nbsp;-Một số người nghi ngờ về biến đổi khí hậu tin rằng sự nóng lên toàn cầu do con người tạo ra là một âm mưu được thiết kế để làm dịu dân số thế giới với thuế cao hơn, kiểm soát lối sống và chính phủ độc đoán hơn. Những người hoài nghi này trích dẫn sự sụt giảm nhiệt độ toàn cầu kể từ năm ngoái và giảm dần nhiệt độ tăng kể từ năm 1998 làm bằng chứng. – Some climate change doubters believe that man-made global warming is a conspiracy designed to soften up the world’s population to higher taxation, controls on lifestyle and more authoritarian government. These sceptics cite a fall in global temperatures since last year and a levelling off in the rise in temperature since 1998 as evidence.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

28. Virus AIDS được tạo ra trong phòng thí nghiệm & NBSP; Bác sĩ Doulass tin rằng đó là một nỗ lực máu lạnh để tạo ra một loại virus giết người sau đó được sử dụng trong một thí nghiệm thành công ở Châu Phi. Những người khác đã tuyên bố rằng nó được tạo ra bởi CIA hoặc KGB như một phương tiện để giảm dân số thế giới.– Based on the theories of Dr William Campbell Douglass, many believe that that HIV was genetically engineered in 1974 by the World Health Organisation. Dr Douglass believed that it was a cold-blooded attempt to create a killer virus which was then used in a successful experiment in Africa. Others have claimed that it was created by the CIA or the KGB as a means to reduce world population.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

27. Haarp & nbsp;-Hơn 200 dặm về phía đông của Anchorage, Alaska, là chương trình nghiên cứu cực quang hoạt động tần số cao của Lầu Năm Góc, chính thức là một thí nghiệm to lớn để làm nóng tầng điện ly bằng sóng vô tuyến. Nhưng các nhà lý luận âm mưu tin rằng dự án là vũ khí để hạ máy bay và tên lửa bằng cách nâng các phần của bầu khí quyển, gây ra động đất hoặc thậm chí là một máy điều chỉnh thời tiết khổng lồ. – More than 200 miles east of Anchorage, Alaska, is the Pentagon’s High-frequency Active Auroral Research Program, officially an enormous experiment to heat the ionosphere with radio waves. But conspiracy theorists believe the project is a weapon to bring down aircraft and missiles by lifting sections of the atmosphere, cause earthquakes or even a huge weather modification machine.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

26. Cỗ tài liệu bằng nhựa và trại tập trung & nbsp; - Ngay bên ngoài Atlanta, Georgia, bên cạnh một con đường chính là khoảng 500.000 quan tài nhựa. Được xếp chồng lên nhau một cách gọn gàng và trong quan điểm đầy đủ, các quan tài được cho là thuộc sở hữu của Cơ quan Quản lý Khẩn cấp Liên bang (Fema). Các nhà lý luận âm mưu tin rằng Fema cũng đã thành lập một số trại tập trung ở Mỹ để chuẩn bị cho việc áp đặt một tình trạng của luật pháp và giết chết hàng triệu người Mỹ. Họ đề nghị rằng cuộc khủng hoảng tài chính sẽ được sử dụng để biện minh cho việc áp đặt một quốc gia cảnh sát.– Just outside Atlanta, Georgia, beside a major road are approximately 500,000 plastic coffins. Stacked neatly and in full view, the coffins are allegedly owned by the Federal Emergency Management Agency (Fema). Conspiracy theorists believe that Fema has also set up several concentration camps in the US in preparation for the imposition of a state of martial law and the killing of millions of Americans. They suggest that the financial crisis will be used to justify the imposition of a police state.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

25. Tsunami & NBSP; Một số tờ báo ở Ai Cập và Trung Đông cho rằng Ấn Độ, trong chủng tộc hạt nhân nóng bỏng với Pakistan, đã có được công nghệ hạt nhân tinh vi từ Mỹ và Israel, cả hai đều sẵn sàng hợp tác với Ấn Độ trong các thí nghiệm để tiêu diệt loài người, Bắt đầu với các khu vực Hồi giáo đông dân của Đông Nam Á, nơi diễn ra phần lớn thương vong. – A popular theory in the Muslim world is that the tsunami could have been caused by an Indian nuclear experiment in which Israeli and American nuclear experts participated. Several newspapers in Egypt and the Middle East alleged that India, in its heated nuclear race with Pakistan, has acquired sophisticated nuclear technology from the US and Israel, both of which “showed readiness to co-operate with India in experiments to exterminate humankind,” beginning with the heavily populated Muslim regions of southeast Asia, where the bulk of casualties took place.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

24. fluoridation & nbsp; - fluoride thường được thêm vào nước uống như một cách để giảm sâu răng. Tuy nhiên, đã có một số bằng chứng cho thấy có thể có một số tác dụng phụ có hại từ fluoride và các nhà lý luận âm mưu tin rằng thông tin này được biết đến và công nhận bởi những người chịu trách nhiệm thêm fluoride, nhưng họ tiếp tục thực hành bất kể. Các công ty dược phẩm đã được nhắm mục tiêu là người thụ hưởng có thể, vì họ sẽ kiếm lợi từ một dân số có sức khỏe không tốt. Một động cơ khác là fluoride làm giảm khả năng tinh thần do đó, làm giảm xuống toàn bộ dân số. – Fluoride is commonly added to drinking water as a way to reduce tooth decay. However, there has been some evidence that there could be some harmful side effects from fluoride and conspiracy theorists believe that this information is known and recognised by those responsible for adding the fluoride, but that they continue the practice regardless. Drug companies have been targeted as possible beneficiaries, as they will profit from a population with ill-health. Another motive is that fluoride lowers mental abilities thereby “dumbing down” the entire population.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

23. Chuyến bay Pan Am 103 & NBSP; - Chuyến bay Pan Am 103 là chuyến bay xuyên Đại Tây Dương thứ ba của Pan American, từ Heathrow đến Sân bay Quốc tế New York John F. Kennedy. Vào ngày 21 tháng 12 năm 1988, chiếc máy bay bay tuyến đường này - một chiếc Boeing 747 - đã bị phá hủy bởi một quả bom, giết chết tất cả 259 người trên tàu và 11 người trên mặt đất. Phần còn lại đã hạ cánh xung quanh Lockerbie ở miền nam Scotland. Một lý thuyết phổ biến mà không có bằng chứng nào được đưa ra cho thấy rằng Cơ quan Tình báo Trung ương Hoa Kỳ (CIA) đã thiết lập một con đường ma túy được bảo vệ từ châu Âu đến Hoa Kỳ - được cho là được gọi là Chiến dịch Corea - cho phép các kẻ buôn bán ma túy Syria gửi heroin đến Hoa Kỳ Sử dụng các chuyến bay Pan Am. CIA bị cáo buộc bảo vệ các vali có chứa thuốc và đảm bảo rằng chúng không được tìm kiếm. Vào ngày ném bom, những kẻ khủng bố đã trao đổi vali: một người có ma túy cho một người có bom. Một phiên bản khác của lý thuyết này là CIA biết trước cuộc trao đổi này sẽ diễn ra, nhưng dù sao đi nữa, vì con đường ma túy được bảo vệ là một hoạt động lừa đảo, và các sĩ quan tình báo Mỹ trên chuyến bay đã phát hiện ra nó, và là Trên đường đến Washington để nói với cấp trên của họ. – Pan Am Flight 103 was Pan American’s third daily scheduled transatlantic flight from Heathrow to New York John F. Kennedy International Airport. On December 21, 1988, the aircraft flying this route – a Boeing 747 – was destroyed by a bomb, killing all 259 people on board and 11 people on the ground. The remains landed around Lockerbie in southern Scotland. A popular theory for which no evidence has been produced suggests that the US Central Intelligence Agency (CIA) had set up a protected drug route from Europe to the United States – allegedly called Operation Corea – which allowed Syrian drug dealers to ship heroin to the US using Pan Am flights. The CIA allegedly protected the suitcases containing the drugs and made sure they were not searched. On the day of the bombing, terrorists exchanged suitcases: one with drugs for one with a bomb. Another version of this theory is that the CIA knew in advance this exchange would take place, but let it happen anyway, because the protected drugs route was a rogue operation, and the American intelligence officers on the flight had found out about it, and were on their way to Washington to tell their superiors.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

22. The Philadelphia Experiment – Popularised by the Charles Berlitz novel of the same name, conspiracy theorists believe that during an experiment at the Philadelphia Naval Shipyard in October 1943, the US Navy destroyer Eldridge was rendered invisible. According to some accounts, the scientists on the experiment found a way to bend light around an object but that the experiment went wrong and Eldridge was transported through space and time, reappearing at sea. Several sailors, it is said, were badly hurt when the experiment went wrong and some were melded into the ship’s superstructure. The US Navy has denied that the experiment ever took place.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

21. Pearl Harbor was allowed to happen – Theorists believe that President Franklin Roosevelt provoked the Japanese attack on the US naval base in Hawaii in December 1941, knew about it in advance and covered up his failure to warn his fleet commanders. He apparently needed the attack to provoke Hitler into declaring war on the US because the American public and Congress were overwhelmingly against entering the war in Europe. Theorists believe that the US was warned by the governments of Britain, the Netherlands, Australia, Peru, Korea and the Soviet Union that a surprise attack on Pearl Harbor was coming and that, furthermore, the Americans had intercepted and broken all the important Japanese codes in the run up to the attack.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

20. The peak oil conspiracy – Peak oil (a theory in itself) is the supposed peak of oil production during and after which demand for oil outstrips supply sending prices through the roof. The peak oil conspiracy theorists believe that peak oil is a fraud concocted by the oil industries to increase prices amid concerns about future supplies. The oil industry is aware of vast reserves of untapped oil, but does not utilise them in order to maintain the illusion of scarcity, they claim.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

19. The Protocols of the Elders of Zion – Despite being utterly discredited for at least 100 years, belief in this document has proved remarkably resilient on the internet. The text takes the form of an instruction manual to a new member of the “elders,” describing how they will run the world through control of the media and finance, and replace the traditional social order with one based on mass manipulation. Scholars generally agree that the Okhrana, the secret police of the Russian Empire, fabricated the text in the late 1890s or early 1900s but belief in it still persists – particularly in the Middle East.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

18. Harold Wilson was a Soviet agent – Soviet defector Anatoliy Golitsyn is thought to have claimed that Wilson was a KGB spy. He further claimed that Hugh Gaitskell was assassinated by the KGB so that he could be replaced as Labour leader by Harold Wilson. Furthermore, former MI5 officer Peter Wright claimed in his memoirs – Spycatcher – that he had been told that Wilson was a Soviet agent. MI5 repeatedly investigated Wilson over the course of several years before conclusively deciding that he had no relationship with the KGB. On the BBC TV programme, The Plot Against Harold Wilson, broadcast in 2006, it was claimed that the military was on the point of launching a coup d’état against Wilson in 1974. Wilson himself told the BBC that he feared he was being undermined by MI5 in the late 1960s after devaluation of sterling and again in 1974 after he narrowly won an election against Edward Heath.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

17. Black or unmarked helicopters – The concept became popular in the American militia movement, and in associated political circles, in the 1990s as an alleged symbol and warning sign of a military takeover of part or all of the United States. Rumours would circulate that, for instance, the United Nations patrolled the US with black helicopters, or that federal agents used black helicopters to enforce wildlife laws. In Britain, a similar conspiracy theory known as “phantom helicopters” has been reported since the mid 1970s. This concept relates phantom helicopters to UFOs and alien invasion rather than to martial law.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

16. The Moscow apartment bombings – Former GRU officer Aleksey Galkin and former FSB officer the late Alexander Litvinenko (who was killed with Polonium-210 in London in November 2006) and other whistle-blowers from the Russian government and security services have asserted that the 1999 Russian apartment bombings were operations perpetrated by the FSB, the successor to the KGB, to justify the second Russian war against Chechnya.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

15. The July 7, 2005 Tube bombings – One of the supposed mysteries surrounding the 7/7 attacks is this image, used by several news outlets, of the bombers entering Luton station on their way to London at around 7.20am on July 7. Theorists claim this image is fake because the man in the white hat – believed to be Mohammed Sidique Khan – has been electronically placed on the picture after it was taken. They claim that it shows his arm behind a railing while the rest of his body is in front and that the bar behind his head goes across and in front of his face. Theorists postulate, among other things, that the bombs which went off on the Tube trains were actually under the floors of the vehicles and not in the alleged plotters’ back packs.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

14. Bằng chứng của người Viking đối với cái chết của McCartney, bao gồm các manh mối của người Hồi giáo được tìm thấy trong số các bản ghi âm của Beatles. Hàng trăm người đã được trích dẫn tại nhiều thời điểm bởi nhiều người khác nhau. Chúng bao gồm các tuyên bố được cho là đã nghe khi một bài hát được phát ngược, biểu tượng được tìm thấy trong lời bài hát tối nghĩa và hình ảnh mơ hồ trên bìa album. Một số trong số họ được biết đến, chẳng hạn như thực tế rằng McCartney là Beatle chân trần duy nhất và đã hết bước với những người khác trên trang bìa của Abbey Road, trong ảnh. – “Paul is dead” is an urban legend alleging that Paul McCartney died in a car crash 1966 and was replaced by a look-alike and sound-alike. “Evidence” for McCartney’s death consists of “clues” found among the Beatles’ many recordings. Hundreds have been cited at various times by various people. They include statements allegedly heard when a song is played backwards, symbolism found in obscure lyrics, and ambiguous imagery on album covers. A few of them are well known, such as the fact that McCartney is the only barefooted Beatle and is out of step with the others on the cover of Abbey Road, pictured.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

13. Họ nói chúng tôi đến với Shergar, họ nói. Chúng tôi muốn 2 triệu bảng cho anh ấy. Shergar được cho là con ngựa đua vĩ đại nhất từng sống. Nhưng 25 năm sau khi anh ta bị bắt cóc từ Ballymany, bí ẩn về chính xác những gì đã xảy ra với anh ta sau khi anh ta bị giật đêm đó vẫn còn đọng lại. Các lý thuyết rất nhiều với IRA, Đại tá Gadaffi và Mafia có sự cố nhất. Một câu chuyện cho thấy IRA đã bắt cóc con ngựa cho Gadaffi để đổi lấy vũ khí. Một người khác gợi ý rằng Mafia New Orleans đã đưa anh ta.– On February 8, 1983, a group of men wearing balaclavas and armed with guns turned up at the Ballymany Stud Farm in Co Kildare, Ireland and took a hostage – Jim Fitzgerald, the stud’s head groom. “We’ve come for Shergar,” they said. “We want £2m for him.” Shergar was arguably the greatest racehorse to have ever lived. But 25 years after he was kidnapped from Ballymany the mystery of exactly what happened to him after he was snatched that night still lingers. The theories are numerous with the IRA, Colonel Gadaffi and the Mafia featuring among the most lurid. One story suggests that the IRA kidnapped the horse for Gadaffi in return for weapons. Another suggests that the New Orleans mafia took him.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

12. Shakespeare là người khác & nbsp; - ai thực sự là ngôn ngữ tiếng Anh, & nbsp; nhà văn vĩ đại nhất? Trong số rất nhiều ứng cử viên thay thế đã được đề xuất Francis Bacon, Christopher Marlowe, William Stanley (Bá tước thứ 6 của Derby) và Edward de Vere (Bá tước thứ 17 của Oxford), là phổ biến nhất. Các nhà lý thuyết tin rằng thiếu bằng chứng chứng minh rằng nam diễn viên và doanh nhân đôi khi được gọi là Shaksper của Stratford chịu trách nhiệm cho cơ thể của các tác phẩm mang tên anh ta. Rất ít thông tin tiểu sử tồn tại về Shakespeare. – Who really was the English language’s greatest writer? Among the numerous alternative candidates that have been proposed Francis Bacon, Christopher Marlowe, William Stanley (6th Earl of Derby) and Edward de Vere (17th Earl of Oxford), are the most popular. Theorists believe there is a lack of evidence proving that the actor and businessman sometimes known as Shaksper of Stratford was responsible for the body of works that bear his name. Very little biographical information exists about Shakespeare.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

11. Liên minh Bắc Mỹ & NBSP; - Liên minh Bắc Mỹ (NAU) là một liên minh khu vực lý thuyết của Canada, Mexico và Hoa Kỳ tương tự về cấu trúc của Liên minh châu Âu, đôi khi bao gồm một loại tiền tệ chung được gọi là Amero. Các nhà lý thuyết tin rằng ba quốc gia đang lên kế hoạch cho điều này tin rằng đó là một phần của âm mưu toàn cầu để thiết lập một thứ gọi là trật tự thế giới mới (NWO). Các quan chức từ cả ba quốc gia đã nhiều lần phủ nhận rằng có kế hoạch tạo ra một NAU mặc dù ý tưởng đã được đề xuất trong giới học thuật, như một liên minh hoặc là một cộng đồng Bắc Mỹ theo đề xuất của Lực lượng đặc nhiệm độc lập ở Bắc Mỹ. Amero đã nhận được sự hỗ trợ vào năm 1999 từ nhà kinh tế người Canada Herbert Grubel, một thành viên cao cấp của Viện Fraser, trong một cuốn sách có tựa đề vụ án cho Amero. Robert Pastor, phó chủ tịch của Lực lượng đặc nhiệm độc lập ở Bắc Mỹ, đã ủng hộ kết luận của Grubel, trong cuốn sách năm 2001 của ông đối với một cộng đồng Bắc Mỹ, nói rằng: Về lâu dài, Amero là vì lợi ích tốt nhất của cả ba quốc gia. – The North American Union (NAU) is a theoretical regional union of Canada, Mexico and the United States similar in structure to the European Union, sometimes including a common currency called the amero. Theorists who believe that the three countries are planning for this believe that it is part of a global conspiracy to set up something called the New World Order (NWO). Officials from all three nations have repeatedly denied that there are plans to create a NAU although the idea has been proposed in academic circles, either as a union or as a North American community as proposed by the Independent Task Force on North America. The amero received support in 1999 from Canadian economist Herbert Grubel, a senior fellow of the Fraser Institute think-tank, in a book entitled The Case for the Amero. Robert Pastor, vice-chairman of the Independent Task Force on North America, supported Grubel’s conclusions in his 2001 book Toward a North American Community, stating that: “In the long term, the amero is in the best interests of all three countries”.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

10. MK-ULTRA & NBSP;-Tên mã cho chương trình nghiên cứu thẩm vấn hóa học và kiểm soát tâm trí bí mật, được điều hành bởi Văn phòng Trí thông minh khoa học. Chương trình bắt đầu vào đầu những năm 1950, tiếp tục ít nhất là đến cuối những năm 1960, sử dụng công dân Hoa Kỳ làm đối tượng thử nghiệm. Dự án MK-Ultra đã được Quốc hội và Ủy ban Rockefeller đưa sự chú ý của công chúng vào năm 1975 vào năm 1975. Những nỗ lực điều tra đã bị cản trở bởi thực tế là Giám đốc CIA Richard Helms đã ra lệnh cho tất cả các tệp MK-Ultra bị phá hủy vào năm 1973. Mặc dù CIA khẳng định rằng các thí nghiệm loại MK-Ultra Các chiến dịch thông tin và nghiên cứu kiểm soát tâm trí CIA tiếp tục. Trong một cuộc phỏng vấn năm 1977, Marchetti đặc biệt gọi là tuyên bố của CIA rằng MK-Ultra đã bị bỏ rơi một câu chuyện trang bìa của người Hồi giáo. Các nhà lý luận âm mưu tin rằng MK-Ultra đứng sau nhiều người được gọi là Black-Ops: Lawrence Teeter, luật sư của Sirhan Sirhan, người đàn ông bị kết án ám sát Robert Kennedy, có hình, tin rằng Sirhan đang hoạt động dưới các kỹ thuật kiểm soát tâm trí MK. Hơn nữa, Jonestown, địa điểm ở Guyana, nơi các thành viên của Jim Jones Cult và Peoples Temple đã tự sát hàng loạt, được cho là nơi thử nghiệm cho các thí nghiệm y tế MK-Ultra. – The code name for a covert mind-control and chemical interrogation research programme, run by the Office of Scientific Intelligence. The programme began in the early 1950s, continuing at least through the late 1960s, using US citizens as test subjects. Project MK-ULTRA was brought first to wide public attention in 1975 by Congress and by the Rockefeller Commission. Investigative efforts were hampered by the fact that CIA Director Richard Helms ordered all MK-ULTRA files destroyed in 1973. Although the CIA insisted that MK-ULTRA-type experiments were abandoned, CIA veteran Victor Marchetti has stated in various interviews that the agency routinely conducts disinformation campaigns and that CIA mind control research continued. In a 1977 interview, Marchetti specifically called the CIA claim that MK-ULTRA was abandoned a “cover story”. Conspiracy theorists believe that MK-ULTRA was behind many so-called black-ops: Lawrence Teeter, the attorney for Sirhan Sirhan, the man convicted of the assassination of Robert Kennedy, pictured, believed Sirhan was operating under MK-ULTRA mind control techniques. Furthermore, Jonestown, the location in Guyana where members of the Jim Jones cult and Peoples Temple committed mass suicide, was thought to be a test site for MK-ULTRA medical experiments.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

9. Chiến dịch Northwoods & NBSP; - Một âm mưu thực sự liên quan đến kế hoạch của các Tham mưu trưởng chung để phát động một chiến dịch khủng bố Cuba giả trên đất Mỹ để thuyết phục công chúng Hoa Kỳ hỗ trợ một cuộc xâm lược chống lại Fidel. Kế hoạch liên quan đến các vụ đánh bom và vụ chiếm đoạt đồng thời và thổi bùng lên của American Airliners. Chiến dịch này đã bị Tổng thống Kennedy dập tắt dẫn đầu nhiều người suy đoán rằng nó có liên quan đến vụ ám sát của ông một năm sau đó. Kế hoạch này cũng đã được liên kết bởi các nhà lý thuyết, những người tin rằng các cuộc tấn công ngày 11 tháng 9 năm 2001 là một cuộc tấn công được gọi là trong công việc bên trong vì sử dụng máy bay. – A genuine conspiracy involving a plan by the Joint Chiefs of Staff to launch a fake Cuban terror campaign on American soil to persuade the US public to support an invasion against Castro. The plan involved bombings and the simultaneous hijacking and blowing up of American airliners. The operation was quashed by President Kennedy leading many to speculate that it was linked to his assassination a year later. The plan has also been linked by theorists who believe that the September 11, 2001 attacks were a so-called “inside job” because of the use of airliners.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

8. Elvis Presley faked his own death – What can we say? A persistent belief is that “the King” did not die in 1977. Many fans persist in claiming he is still alive, that he went into hiding for various reasons. This claim is allegedly backed up by thousands of so-called sightings. The main reason given in support of the belief that Presley faked his death is that, on his grave, his middle name Aron is spelt as Aaron. But “Aaron” is actually the genuine middle name for Presley. Apparently, either Presley or his parents tried to change the name to “Aron” to make it more similar to Presley’s stillborn twin, Jesse Garon Presley. Two tabloid newspapers ran articles covering the continuing “life” of Presley after his death, in great detail, including a broken leg from a motorcycle accident, all the way up to his purported “real death” in the mid 1990s.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

7. Diana, Princess of Wales, was murdered – Why won’t this one go away? Despite an official inquiry that found no evidence of a plot by MI6 or any other entity to murder the princess and Dodi Fayed in 1997, fevered speculation continues. The theory is that rogue elements in the British secret service decided that Diana’s relationship with Fayed was a threat to the monarchy and, therefore, to the British state. A plot was hatched in which a white Fiat Uno carrying agents was sent to blind and disorientate driver Henri Paul as he sped through the Paris underpass pursued by photographers. Later, Paul’s blood was switched with a sample of somebody who had drunk a lot of alcohol. The trouble with the theory? Not a shred of evidence exists to support it.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

6. The Jesus conspiracy – The theory that launched a blockbusting novel (The Da Vinci Code), a film of the same name and a plagiarism battle in the courts (with the authors of the Holy Blood and holy grail). Those who believe in this – and they seem to number in their millions – think that Jesus married Mary Magdalene, had one or more children, and that those children or their descendants emigrated to southern France. Once there, they intermarried with the noble families that would eventually become the Merovingian dynasty, whose special claim to the throne of France is championed today by a secret society called the Priory of Sion

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

5. The Illuminati and the New World Order – A conspiracy in which powerful and secretive groups (the Illuminati, the Bilderberg Group and other shadowy cabals) are plotting to rule mankind with a single world government. Many historical events are said to have been engineered by these groups with one goal – the New World Order (NWO). The groups use political finance, social engineering, mind control, and fear-based propaganda to achieve their aims. Signs of the NWO are said to be the pyramid on the reverse of the Great Seal of the United States, inset, strange and disturbing murals at Denver International Airport, pictured, and pentagrams in city plans. International organisations such as the World Bank, the IMF, the European Union, the United Nations, and Nato are listed as founding organisations of the New World Order.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

4. Nasa faked the moon landings – People who think that the Apollo moon landings were not all that they seemed at the time believe that Nasa faked some or all of the landings. Some of the theories surrounding this subject are that the Apollo astronauts did not land on the Moon; Nasa and possibly others intentionally deceived the public into believing the landings did occur by manufacturing, destroying, or tampering with evidence, including photos, telemetry tapes, transmissions, and rock samples; and that Nasa and possibly others continue to actively participate in the conspiracy to this day. Those who think that Nasa faked some or all of the landings base their theories on photographs from the lunar surface which they claim show camera crosshairs partially behind rocks, a flag planted by Buzz Aldrin moving in a strange way, the lack of stars over the lunar landscape and shadows falling in different direction. Many commentators have published detailed rebuttals to the hoax claims, and these theories have been generally discounted but belief in them – particularly on the web – persists.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

3. A flying saucer crashed at Roswell in 1947 – The event that kick-started more than a half century of conspiracy theories surrounding unidentified flying objects (UFOs). Something did crash at Roswell, New Mexico, sometime before July 7, 1947 and – at first – the US authorities stated explicitly that this was a flying saucer or disk – as shown by the splash story on that day’s Roswell Daily Record, pictured. Numerous witnesses reported seeing metallic debris scattered over a wide area and at least one reported seeing a blazing craft crossing the sky shortly before it crashed. In recent years, witnesses have added significant new details, including claims of a large military operation dedicated to recovering alien craft and aliens themselves, at as many as 11 crash sites, and alleged witness intimidation. In 1989, former mortician Glenn Dennis claimed that he was involved in alien autopsies which were carried out at the Roswell air force base.

The conspiracy theory has been fanned by the US military repeatedly changing its story. Within hours of the army telling reporters that it had recovered a crashed saucer, senior officers insisted that the only thing that had fallen from the sky had been a weather balloon. A report by the Office of the Secretary of the Air Force released in 1995, concluded that the reported recovered material in 1947 was likely debris from a secret government program called Project Mogul, which involved high altitude balloons meant to detect sound waves generated by Soviet atom bomb tests and ballistic missiles. A second report, released in 1997, concluded that reports of alien bodies were likely a combination of innocently transformed memories of military accidents involving injured or killed personnel, and the recovery of anthropomorphic dummies in military programs like Project High Dive conducted in the 1950s.

Since the late 1990s the debate about Roswell has polarised with several former pro-UFO researchers concluding that the craft was, indeed, part of a US military project and that it was, most likely, some sort of weather balloon. But further evidence has emerged – notably a signed affidavit by Walter Haut, the Roswell Army Air Field public affairs officer who had drafted the initial press release on July 8, 1947. Haut says in the affidavit -signed in 2002 – that he saw alien corpses and a craft and that he had been involved in a military cover up. Haut died in 2005.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

2. The assassination of John F Kennedy – The 35th President of the United States was shot on Friday, November 22, 1963, in Dallas, Texas at 12.30pm . He was fatally wounded by gunshots while riding with his wife – Jacqueline Bouvier Kennedy – in a motorcade. The ten-month investigation of the Warren Commission of 1963 to 1964, the United States House Select Committee on Assassinations (HSCA) of 1976 to 1979, and other government investigations concluded that the President had been assassinated by Lee Harvey Oswald – who was himself shot dead by Jack Ruby while in police custody.

But doubts about the official explanation and the conclusion that Oswald was the lone gunman firing from the Texas Book Depository overlooking Dealey Plaza where Kennedy was hit surfaced soon after the commission report. Footage of the motorcade taken by Abraham Zapruder on 8mm film supported the growing belief that at least four shots were fired – not the three that the Warren Commission claimed. The moments of impact recorded on the film also suggested that at least one of the shots came from a completely different direction to those supposedly fired by Oswald – evidence backed up by testimony of several eye witnesses. Many believed that several shots were fired by gunmen hiding behind a picket fence on a grassy knoll overlooking the plaza.

The assassination is still the subject of widespread speculation and has spawned numerous conspiracy theories, though none of these has been proven. In 1979, the House Select Committee on Assassinations (HSCA) found both the original FBI investigation and the Warren Commission Report to be seriously flawed. The HSCA also concluded that there were at least four shots fired and that it was probable that a conspiracy existed. However, later studies, including one by the National Academy of Sciences, have called into question the accuracy of the evidence used by the HSCA to support its finding of four shots.

10 thuyết âm mưu hay nhất năm 2022

1. September 11, 2001 – Thanks to the power of the web and live broadcasts on television, the conspiracy theories surrounding the events of 9/11 – when terrorists attacked the World Trade Centre in New York and the Pentagon in Washington – have surpassed those of Roswell and JFK in traction. Despite repeated claims by al-Qaeda that it planned, organised and orchestrated the attacks, several official and unofficial investigations into the collapse of the Twin Towers which concluded that structural failure was responsible and footage of the events themselves, the conspiracy theories continue to grow in strength.

At the milder end of the spectrum are the theorists who believe that the US government had prior warning of the attacks but did not do enough to stop them. Others believe that the Bush administration deliberately turned a blind eye to those warnings because it wanted a pretext to launch wars in the Middle East to usher in another century of American hegemony. A large group of people – collectively called the 9/11 Truth Movement – cite evidence that an airliner did not hit the Pentagon and that the World Trade Centre could not have been brought down by airliner impacts and burning aviation fuel alone. This final group points to video evidence which they claim shows puffs of smoke – so-called demoliton squibs – emerging from the Twin Towers at levels far below the aircraft impact zones and prior to the collapses. They also believe that, on the day itself, the US air force was deliberately stood down or sent on exercises to prevent intervention that could have saved the lives of nearly 3,000 people.

Nhiều nhân chứng - bao gồm cả lính cứu hỏa, cảnh sát và những người ở trong tòa tháp vào thời điểm đó - tuyên bố đã nghe thấy tiếng nổ bên dưới các tác động của máy bay (bao gồm cả tầng hầm) và trước cả hai vụ sụp đổ và các cuộc tấn công.Cũng như vụ ám sát JFK, cuộc điều tra chính thức về các sự kiện - báo cáo của Ủy ban 9/11 - bị chế giễu rộng rãi bởi cộng đồng âm mưu và giữ thêm bằng chứng cho thấy 9/11 là một công việc bên trong.Các tạp chí khoa học đã liên tục từ chối những giả thuyết này.

Liên kết nguồn: & nbsp; http: //eresey.com/2013/01/30-historys-greatest-conspiracy-lý thuyết/